Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

CuraSporebiotics spórabiotikum - 30 kapszula

Ár:
22.690 Ft
Szerezhető hűségpontok: 227
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db

Leírás

A spóra-alapú probiotikumok sokkal hatékonyabbak, mint a hagyományos típusú probiotikumok, mert úgy tervezték őket, hogy túléljék a kemény gyomorsavas környezetet, kolonizálják és növeljék a mikrobiális sokféleséget a bélrendszerben. Mivel ezek a spórák sokoldalúak, számos testi funkciót támogatnak. Hatékonyan újrakondicionálják a bélrendszert a mikrobiális sokféleség növelésével és a kulcsfontosságú kommenszális bélbaktériumok növekedésének elősegítésével.

Háttér

A Bacillus spórák természetes módon, milliók éve jelen vannak a környezetben, és szimbiotikus kapcsolatot alakítottak ki emberi gazdájukkal. Őseink probiotikus előnyöket szereztek azáltal, hogy rendszeresen véletlenszerűen fogyasztottak Bacillus spórákat. Valójában a valaha dokumentált legrégebbi baktériumspóra 250 millió éves volt, és sókristályokban találták meg Carlsbadban, Új-Mexikóban. Bár tudományos fantasztikumnak hangzik, a tudósok képesek voltak izolálni és növeszteni a 250 millió éves spórákat!

Összetevők

A Cura Sporebiotics 3 törzset tartalmaz Bacillus spórákból, beleértve a Bacillus subtilis HU58-at, a Bacillus coagulans SC-208-at és a Bacillus clausii SC-109-et. Ezeket a törzseket eredetileg a Royal Holloway University of Londonban izolálta Simon Cutting professzor és csapata.

A törzsszám „HU” betűi a Holloway Egyetemet, az „SC” betűi pedig Simon Cuttingot jelölik. Az eredeti baktériumtörzseket a Royal Holloway Egyetem londoni baktériumbankjában őrzik. Amikor eljön a termelés ideje, a baktériumokat újra ellenőrzik a megfelelő jellemzők és a helyes törzsek DNS-igazolása érdekében.

A Bacillus spórákon kívül a Cura Sporebiotics tartalmaz egy speciális keveréket 4 nagy hatékonyságú antioxidánsból: béta-karotinból, asztaxantinból, luteinből és likopénből. Mindegyik antioxidánsnak egyedi kémiai szerkezete és funkciója van. Együtt erőteljes és átfogó antioxidáns támogatást nyújtanak.

Az antioxidáns összetevők sötétvörös „pöttyökként” jelennek meg, és természetes pigmentjüknek köszönhetően egyértelműen láthatók a Cura Sporebiotic kapszulában.

A Cura Sporebiotics továbbá hipoallergén növényi rostot is tartalmaz (vegetáriánus cellulóz formájában), amely prebiotikumként működik a bélbaktériumok számára.

További előnyök

A Cura Sporebiotics 2 évig tárolható, nem igényel hűtést és hatékonyságát megőrzi antibiotikus kezelés alatt is.

Miért a Bacillus Spórák a Legjobb Értékelés

 Probiotikumok

A Bacillus spórák természetüknél fogva képesek túlélni az emésztést. A túlélési képességük oka a kétfázisú életciklusukban rejlik. Ez azt jelenti, hogy a Bacillus spórák váltakozva képesek átmenetelni inaktív spóraformájukból az aktív formájukba, attól függően, hogy milyen a környezet. Inaktív spóraformájukban a Bacillus egy endosporával veszi körbe magát, amely egy kemény, természetes külső héj, amely megvédi őket a fénytől, a hőtől, a nyomástól, a savtól, az oxigén hiányától és más környezeti tényezőktől.

Ez a kulcsfontosságú jellemző lehetővé teszi, hogy a Cura Sporebiotics könnyen átvészelje az emésztést anélkül, hogy enterikus bevonatú kapszulára vagy hűtésre lenne szükség. Amikor eléri a beleket, a Cura Sporebiotics növelheti a mikrobiális sokféleséget a pH megváltoztatásával, a nem kívánt kórokozók kiszorításával és a rövid láncú zsírsavak termelésének növelésével. Az alapvető túlélőképességének és tartós egészségügyi előnyeinek köszönhetően a Cura Sporebiotics forradalmi kiegészítővé vált a bél helyreállítására.

A Probiotikumok Funkciója

A Nemzeti Egészségügyi Intézet kutatásai szerint a probiotikum definíciója a következő:

Az organizmusnak a tápcsatorna normális élőlényeinek kell lennie.
Az egészséges immunfunkció állandó serkentéséhez az organizmust magasabb koncentrációban kell pótolni, mint ami normálisan előfordul a tápcsatornában.
Az organizmusnak képesnek kell lennie a túlélésre a tápcsatornában és a környezetben.
Érdekes módon szinte nincs is olyan probiotikum a kiskereskedelmi piacon, amely megfelelne ezeknek a kritériumoknak, ami az egyik oka annak, hogy a Cura Sporebiotics a legjobban értékelt probiotikum formula. A Cura Sporebioticsban használt spórákat kimutatták, hogy hatékonyan modulálják az immunrendszert, csökkentik a bélg yulladását és még a leaky gut (béláteresztő) biomarkereit is csökkentik.

További információk a Bacillus spóráinkról

A Cura Sporebiotic formula használt gyógyszerészeti minőségű Bacillus törzsek mindegyikének egyedi funkciói vannak, amelyek hozzájárulnak a termék teljes hatékonyságához.

Bacillus subtilis HU58

A Bacillus subtilist széles körben tanulmányozták genetikai és funkcionális szinten. A Bacillus subtilis egyik nagyon érdekes funkciója, hogy 12 erős antibiotikumot képes előállítani, amelyek hatékony harcosai az opportunistikus és káros baktériumoknak.

A Bacillus subtilis HU58 képessé teszi a Cura Sporebioticsot arra, hogy megakadályozza a káros baktériumok növekedését különböző körülmények között. Ezenkívül a B

. subtilis HU58 egy nagyon hasznos proteolitikus enzimet, a nattokinázt termel. Kimutatták, hogy ez csökkenti a vérnyomást, a koleszterint és a túlzott véralvadást a fibrinolízis révén. A nattokinázon kívül a Bacillus subtilis HU58 számos más tápanyagot is termel, amelyek rendszerszintű egészségügyi előnyökkel rendelkeznek, mint például a teljes B-vitamin skála és a K2-7 vitamin.

A Bacillus subtilis HU58 lehetővé teszi a Cura Sporebiotics számára a patogén baktériumok leküzdésének fontos funkcióját és a kulcsfontosságú tápanyagok közvetlen előállítását a bélben. Ezenkívül a Bacillus subtilis HU58 rendkívül erős immunmodulátor. Kimutatták, hogy a kisbélben bizonyos mértékig csírázik, és ez széles spektrumú immunstimulációs hatást fejt ki. A Bacillus subtilis HU58 kimutatták, hogy fermentálja az étkezési keményítőket rövid láncú zsírsavakká (SCFA), mint például a butirát, az acetát és a propionát, amelyeknek hatásai vannak a különböző egészségügyi állapotokra. A butirát a vastagbélsejtek fő energiaforrása, és tanulmányozták annak szerepét a vastagbél táplálásában. A kutatások szerint a butirát jelentős szerepet játszhat a vastagbélrák megelőzésében és a bélgyulladás enyhítésében. Ezért a distális vastagbélben, különösen a butirát SCFA termelésének nagyobb mértéke védő hatást gyakorolhat az emésztőrendszerre.

Bacillus clausii SC-109

A Bacillus clausii az egyik leggyakrabban használt probiotikus törzs a baktériumterápiában a különböző alkalmazásokban. Több mint 50 éve használják a gyógyszeriparban nagy hatékonysággal és kiváló tolerálhatósággal. A B. clausii klinikai használatának kezdete óta, 1958-ban, számos klinikai tanulmány igazolta hatékonyságát és biztonságosságát. A Bacillus clausii ajánlott az immunterápia és az antibiotikumos kezelés során a különböző gyakori antibiotikumok okozta károsodás enyhítésére.

Bacillus coagulans SC-208

A Bacillus coagulansnak hosszú története van egészségügyi előnyeinek használatában. A Bacillus coagulans egyedülálló abban, hogy a Bacillus és a Lactobacillus fajok jellemzőit egyaránt magában hordozza. A hagyományos probiotikumokkal ellentétben, amelyek más tejsavtermelő baktériumok, a B. coagulans L-laktátot termel, amelyről kimutatták, hogy erőteljesebb hatással van az immunstimulációra és a bélvédelemre, mint a hagyományos probiotikumok által termelt D-laktát. A tejsavtermelő baktériumokat széles körben tanulmányozták szerepük miatt a bél mikrobiomjában, és úgy tűnik, hogy fontos szerepet játszanak az egészséges emésztőrendszer

 fenntartásában. A B. coagulans erős kolonizáló a bélben, és kulcsszerepet játszik a tápanyagok, mint a laktóz és az étkezési zsírok emésztésében és felszívódásában. A B. coagulans rendelkezik a butirát termelésén keresztül a bélgyulladás enyhítésére, az emésztés segítésére és a káros baktériumok növekedésének megakadályozására képes erős képességgel.

Probiotikumok és a Leaky Gut Kutatás

Bár sok cég egyetlen törzs kutatására támaszkodik többtörzsös probiotikumaik támogatásához, fontos az emberi klinikai vizsgálatokra támaszkodni az összetevőkkel végzett vizsgálatok során. A Cura Sporebioticsban lévő Bacillus spórákat használták kezelésként egy randomizált, kettős vak, placebo-kontrollos vizsgálatban annak értékelésére, hogy ezek a spórák képesek-e csökkenteni vagy megakadályozni a metabolikus endotoxémiát, vagyis a leaky gut-ot. Emellett az étkezési endotoxémiában bekövetkező változásokat, a szív- és érrendszeri betegségek (CVD) kockázati tényezőinek átmeneti változásait, más új betegségkockázati biomarkereket és magát az immunrendszert is értékelték, követve egy magas zsírtartalmú kihívó étkezést.

A Microbiome Labs (a Cura Sporebiotics gyártója) több mint 10 klinikai vizsgálatban vesz részt, amelyek a Bacillus spóra keverékek terápiás hatásait vizsgálják az akne, a trigliceridek, a májvédelem, a fogászati betegségek, a rák immunterápiája, a fogyás, a máj enkefalopátia és még sok más területen, izgalmas eredményekkel, amelyek publikálásra várnak.

A Cura Nutrition Sporebiotics Előnyei

A piacon lévő legtöbb probiotikum valamilyen kombinációt tartalmaz Lactobacillus és/vagy Bifidobacterium baktériumokból. Azonban ezek a termékek gyakran egyetlen törzs-egy hatású probiotikumok, amelyeknek nehézségeik vannak a gyomorsavas környezetben való túlélésben.

A Cura Sporebioticsban található törzsek bél kommenszális (együttélő) szervezetek, amelyek egyedülálló módon épültek fel a kemény környezetek, mint az emésztőrendszer túlélésére, ami lehetővé teszi számukra, hogy hatékonyan kolonizáljanak a bélben.

Javasolt használat

A természet úgy tervezte ezeket a spórákat, hogy azok napi, alapvető táplálék legyenek. Ezek a spórák átmeneti mikroorganizmusok, ami azt jelenti, hogy nem maradnak örökké a bélben. Ehelyett belépnek a belekbe, funkciót látnak el, kb. 21-28 napig maradnak, majd távoznak. Ez fontos, mert ez segít alacsonyan tartani bőségüket a bél mikrobiomjában, így minden adag Cura Sporebiotics nagyon hatékony. Bár a legtöbb ember az első 14-28 napban észleli a Cura Sporebiotics előnyeit, ez a spóra-alapú probiotikum a javasolt adagolással - napi 1 kapszula 4-6 hónapig vagy amíg a nem kívánt tünetek enyhülnek - a leghatékonyabb. A bél mikrobiomjának újrakondicionálása egy antibiotikumos kezelés után vagy egy súlyos bél fertőzés után 6-12 hónapot vehet igénybe. A piacon lévő legtöbb probiotikummal ellentétben a Cura Sporebiotics nem veszíti el hatékonyságát néhány hónap után, így nincs szükség más probiotikumokkal való váltogatásra - ami gyakran marketingfogás és nincs tudományos alapja.

Az egyénenként változó ideig tartó teljes adagolásra vonatkozó ajánlásokkal kapcsolatban nincs ismert felső határ vagy ellenjavallat a Cura Sporebiotics napi 1 kapszulás adagjának tartós alkalmazására.

Bár nincs ismert felső határ a Cura Sporebiotics számára, az ideális adag napi 1 vegetáriánus kapszula annak érdekében, hogy stimulálja a Peyer-foltokat és elősegítse az immunmodulációt.

A Cura Sporebiotics a leghatékonyabb, ha étkezéssel együtt veszik be, de nem okoz gyomorproblémákat, ha étkezés nélkül veszik be. Az ételben lévő aminosavak és szénhidrátok segíthetnek a spóráknak átmenetelni a nyugvó (spóra) állapotból az aktív (vegetatív) állapotba a GI traktusban, így ideális a Cura Sporebiotics étkezéssel együtt bevenni.

Mivel a kapszulázott probiotikumok spóra formájukban vannak, nem szükséges a kapszula ahhoz, hogy túléljék az emésztést. Emiatt a kapszulák széthúzhatók, és a por keverhető szinte bármilyen ételbe vagy italba kényelmi szempontból. A por ízhatása nem valós, ami könnyűvé teszi a gyermekeknek való adagolást.

Termék információk

Összetevők: Szabadalmaztatott aktív baktériumok keveréke 3 milliárd CFU. Bacillus subtilis HU58®, Bacillus coagulans SC-208®, Bacillus clausii SC-109®, Béta-karotin 1 mg (20% RDA) (Luc-O-BetaTM) (Blakeslea trisporából), Likopin 1 mg (Lycobeads®) (paradicsomból), Lutin 1 mg (Lyc-O-LuteinTM) (körömvirágból), Asztaxantin VBAF 1 mg (Haematococcus pluvialis mikroalgából), Cellulóz (hipoallergén növényi rost), HMPC vegán kapszula
Adagolás:

Adag nagysága: 1 kapszula

Adagolás: Felnőtt és gyermek (3 éves kortól): 1 kapszula naponta étkezéskor bevéve, vagy a kezelőorvos utasítása szerint. Ne lépje túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget. Ha terhes vagy szoptat, vagy bármilyen súlyos egészségügyi problémája van, a használatot megelőzően kérje ki kezelőorvosa véleményét. 

Fontos tudnivalók:

Gyermekektől elzárva tartandó. 

Az étrend-kiegészítők nem helyettesíthetik az egészséges étrendet és életmódot.

Klinikai kutatásnak alávetett összetevők

 

Vegán-, paleo- és ketobarát

Gluténmentes, tejmentes, szójamentes, GMO-mentes

Nem tartalmaz kötőanyagot, töltőanyagot vagy csomósodást gátló anyagot

Könnyen nyitható – ételre szórható

Nem érzékeny a hőre és a hidegre

Használható antibiotikumokkal együtt

Megfelelő az egész család számára 

DNS-ellenőrzésnek és -vizsgálatnak alávetett

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!