Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

YiYa NAD+

Ár:
7.490 Ft
Szerezhető hűségpontok: 75
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db

Leírás

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre a NAD+?

 • Anti-aging hatás fokozása: az öregedés és oxidációs folyamatainak csökkentésében.¹ 
 • Sejtszintű energianövelés céljából¹
 • Krónikus megbetegedések, szöveti rehabilitációk kiegészítő kezelésében (pl. kardiovaszkuláris betegségek, szív támogatása)¹
 • Neurodegeneratív megbetegedések kiegészítő kezelésében¹

Az NR (nikotinamid-ribozid-klorid) a B3-vitamin egy kiválóan felszívódó, biológiailag aktív formája. A nikotinamid-adenin-dinukleotid, azaz a NAD+ prekurzora, előanyaga [1]. Kutatások igazolják, hogy az NR kiemelkedően alkalmas hatóanyag a szervezet NAD+ szintjének növelésére [2].

NAD+ (nikotinamid-adenin-dinukleotid) egy olyan koenzim, amely minden élőlényben, állatok, növények sejtjeiben fellelhető. Számos metabolikus folyamat esszenciális szereplője: meghatározza a szervezetben lezajló energiatermelést, a tápanyagok energiává való alakítását, a sejtfunkciók regulációját, a sejtvédelmet, a kulcsfontosságú szirtuinok (DNS-védelem) működését.

Az életkor előrehaladtával az emberi szervezet NAD+ szintje fokozatosan, sok esetben pedig drasztikusan csökken. A NAD+ szint hanyatlása negatívan befolyásolja a testben lezajló energiatermelő folyamatokat [2]. Hiánya több szinten determinálja a szervezet optimális működését. Megnő a korral összefüggő krónikus megbetegedések kockázata, és az öregedés folyamata is fokozottabbá válik.

Új összetételű termékünk megnövelt dózisú 250 mg Nikotinamid-ribozid-kloridot tartalmaz kapszulánként! A készítmény 60 kapszulás kiszerelésben elérhető, magnézium-malát hordozóval gyártjuk, mivel a magnézium segít abban, hogy a hőre és nedvességre az aktív hatóanyag ellenállóbb legyen. A hatóanyag stabilitása érdekében a terméket hűtve, zárt kupakkal javasoljuk tárolni! A kolin pótlását fokozottan javasoljuk termékünk mellé!(napi 2-3 tojás vagy 1-2 kolin kapszula)

A NAD+ szint helyreállításával, növelésével a következők érhetők el¹

 • Javul a mitokondriumok (sejtjeink energiaközpontjai) állapota, a sejtek általános energiaháztartása. Ez egy rendkívül fontos megállapítás, hiszen a szív, a máj, a vese, az agy, a szem, az endokrin szervek fokozottabb energiaigényűek, ezért a mitokondriumok száma is magasabb ezeken a területeken. Ha a mitokondriumok működése nem kielégítő, akkor energiahiányos állapotokat generálnak, azaz a szövetek, a szervek nem tudják megfelelően ellátni funkcióikat.
 • Oxidatív stressz (a krónikus megbetegedések fő kiváltó oka) által generált romboló mechanizmusok visszaszorítása. Továbbá a gyulladásos folyamatok csökkentése, az NF-kB (nuklear faktor-kappa B) fehérje működésének gátlásával [4-5].
 • A cirkadián ritmus (biológiai óra) szabályozásával a pihentető alvás elősegítése.
 • A kognitív, szellemi funkciók rehabilitációjának előmozdítása, neuronok védelme és sérülések regenerációja (memória, demencia, depresszió) [4-5].
 • AMPK enzim aktivizációjával a metabolikus szindróma kialakulásának megelőzése, terhelt, lelassult anyagcsere kiegyensúlyozása, zsíremésztés fokozása, például ingadozó vércukorszint, zsírmáj esetén [6-7].
 • Szív- és érrendszeri problémák elleni prevenció fokozása, hatékonyságának növelése, artériák támogatása [8].
 • Védelem szemromlással szemben, a bőr öregedési jeleinek visszaszorítása.
 • Öregedési folyamatok lassításának lehetősége: A szirtuinokat szokás az anti-aging fehérjéknek is nevezni, mert hozzájárulnak az öregedést gátló folyamatokhoz. Segítik a mitokondriomok egészséges működését, a DNS sérülések helyreállítását szabályozzák, így megakadályozva az esetleges degenerációs folyamatok előretörését. Továbbá a kutatások a szirtuinok telomert növelő hatásait is hangsúlyozzák. A telomerek hossza pedig bizonyítottan összefüggést mutat az ember élettartamával. Ahhoz, hogy a szirtuinok aktivizációja biztosítva legyen, a megfelelő NAD+ szint szükséges [11-12].

Életvitelünkkel is pozitívan befolyásolhatjuk NAD+ szintünket. A moderált alkoholfogyasztás, B-vitaminokban gazdag ételek fogyasztása, elektrolitokban (nátrium, kálium, magnézium) bővelkedő nyersanyagok megválasztása, flavonoid-tartalmú (rezveratrol, kvercetin, rutin, anticianinok) élelmiszerek preferálása, nagyipari, feldolgozott élelmiszerek elhagyása, két étkezés közötti nagyobb időablak beiktatása, a kiegyensúlyozott mozgás, mind hozzájárulnak a mitokondriumok regenerációjához.

» Tudományos referenciák és klinikai vizsgálatok - NAD+

¹Az egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban 

A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Termék információk

Összetevők: YiYa NAD+ kapszula összetétel kapszula tabletta összetétel
Adagolás: napi 1 kapszula (étkezéssel vagy étkezések között)
Fontos tudnivalók: A YiYa egy egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. Az leírásban szereplő állítások a hatóanyagokra vonatkozó, szakirodalmi forrásokból vett idézetek, a hivatkozás megjelölésével. Az állítások nem a termékre vonatkoznak, kizárólag a fogyasztók általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Egészségi problémájával mindig forduljon szakemberhez: orvosához, gyógyszerészéhez!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!