Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Medivere Mikrobiom Székletteszt (Parazita méréssel)

Ár:
80.990 Ft
Szerezhető hűségpontok: 810
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db

Leírás

A bélflóra genomszekvenálásával meghatározható az emberi bél mikrobiomja.

**Bélmikrobiom székletvizsgálat, beleértve a parazitákat is!**

A mikrobiom székletvizsgálat 3 éves kortól elvégezhető.

Az intestinális mikrobiom magában foglalja az összes mikroorganizmust, amely a beleket benépesíti. Ezen bélbaktériumok kiegyensúlyozott aránya alapvető fontosságú az egészség szempontjából, mivel egyensúlyuk felborulása különböző betegségekkel, például a metabolikus szindrómával, cukorbetegséggel, gyulladásos bélbetegségekkel (például Crohn-betegség és colitis ulcerosa), irritábilis bél szindrómával, kalcium-oxalát vesekövekkel, szív- és érrendszeri betegségekkel, reumatoid artritisszel és neurológiai rendellenességekkel hozható összefüggésbe.

A modern Next-Generation szekvenálási módszerrel meghatározható a bél mikrobiom egyensúlytalansága. Ezt a módszert eddig csak a kutatásban alkalmazták. Magában foglalja az egész bakteriális bél mikrobiom molekuláris genetikai elemzését, és forradalmasította a diagnosztikát, mivel a hagyományos székletdiagnosztika eddig csak a meglévő bélbaktériumok korlátozott részét tudta azonosítani. Ezenkívül pontosabban értékelhetők az egyéni, rendkívül összetett mikrobiota hatásai a kolonizációs rezisztenciára, az emésztési folyamatokra, a tápanyagok és vitaminok felszívódására, valamint az immunitásra.

Az elemzés még az anaerob baktériumokat is kimutatja, amelyeket nem lehet hagyományos tenyésztési módszerekkel előállítani. A 20. századi mikrobiológiai székletdiagnosztika elsősorban táptalajon történő tenyésztésen és ezt követő enzimatikus differenciáláson alapult. A hagyományos módszerekkel azonban az anaerob baktériumok (a bélbaktériumok kb. 99%-a) közül csak nagyon kevés nő. Az elmúlt években gyors fejlődés történt a vizsgálati módszerek terén. A modern laboratóriumokban ma már a baktériumok azonosítása a táptalajon történő tenyésztés után nagyrészt tömegspektrometriával (MALDI-TOF = Mátrixsegített lézerdeszorpciós ionizáció - repülési idő) vagy közvetlenül a beküldött anyagból molekuláris biológiai módszerekkel (PCR = polimeráz láncreakció) történik. Hátránya azonban, hogy a PCR egy nagyon szelektív és költséges technológia.

**A mikrobiom adatok és szakértelme jövőben rendszeresen frissíthetők és bővíthetők, így az új ismeretek tükröződnek a leletben.**

A molekuláris genetikai vizsgálat magában foglalja:

- Az intestinális mikrobiom fajgazdagságának elemzése (diverzitás)
- A bakteriális diszbiózis megállapítása
- Az enterotípus meghatározása
- A legjelentősebb baktériumtörzsek gyakorisági eloszlása
- A Firmicutes/Bacteroidetes arány meghatározása
- A nyálkahártyavédő flóra értékelése
- A diszbiózissal összefüggő betegségek kockázati tényezőinek elemzése

**A tesztkészlet tartalma:**

- 1 mintavételi útmutató
- 1 útmutató a lelet lekérdezéséhez
- 1 mintakísérő lap
- 1 garancialevél
- 1 mintatartály címkével a szállítótartályban
- 1 mikrobiom mintavételi cső címkével a szállítótartályban
- 1 székletfogó
- 1 szállítótartály
- 1 szállítóboríték

**Hogyan zajlik a rendelési folyamat?**

Rendelése után elküldjük Önnek a kívánt tesztcsomagot részletes útmutatóval. A mintát az erre kijelölt tartályba helyezi, majd egy előkészített borítékban elküldi partnerlaboratóriumunknak, a GANZIMMUN Diagnostics GmbH-nak. Ezt követően postán kapja meg a profilja értékelését tartalmazó leletet. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az elemzés akár 14 munkanapot is igénybe vehet.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!